• Short title article: Identificiran napadač

Policija je identificirala napadača koji je u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine iz puške ubio najmanje 22 ljudi, a 50 do 60 ih ranio, te za njim traje masovna policijska potjera.

Policijska uprava Lewistona objavila je da je riječ o Robertu Cardu (40), rekavši da ga treba "smatrati naoružanim i opasnim".

Kako je objavljeno, u traganje za napadačem uključeno je stotine policajaca. Policija je ranije objavila tri fotografije na Facebooku, zatraživši pomoć javnosti u identificiranju i lociranju napadača.

Na dvije se nalazio osumnjičenik, bradati muškarac u smeđoj jakni s kapuljačom i trapericama koji drži nešto nalik poluatomatskoj pušci, a na jednoj bijeli gradski terenac.

"U Lewistonu je aktivan napadač. Molimo građane da ostanu u svojim kućama sa zaključanim vratima. Policija trenutačno istražuje na više lokacija", objavila je policija države Maine prethodno na društvenoj platformi X.

List Sun Journal, pozivajući se na glasnogovornika policije u Lewistonu, izvijestio je o pucnjavi u tri različita objekta, uključujući i kuglanu te kafić. Pritom, ta dva objekta su međusobno udaljena oko 6,5 kilometara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok