• Short title article: Zastupnik Sabora RH

Zastupnik Mosta Marin Miletić izjavio je jučer kako je u dva dana primio oko 700 prijetnji ubojstvom od građana BiH nakon što je kao izaslanik Hrvatskog sabora posjetio Izrael, a sve dobivene prijetnje prijavio je policiji.

- Želio sam se na licu mjesta pobliže upoznati s islamskim radikalizmom i ekstremizmom. Vrlo jasno želim reći, poštujući svako pravo na život, pravo na slobodu, mir i svako pravo na državu Palestine, da sam primio brojne prijetnje. U dva dana oko 700 prijetnji ubojstvom, imenom i prezimenom i sve od građana BiH. O dobivenim prijetnjama i o tome svemu sam obavijestio nadležne - rekao je Miletić u slobodnom govoru u Saboru.

Naime, Miletić je prije nekoliko dana sa zastupnicima Zvonimirom Troskotom i Bojanom Glavaševićem posjetio Izrael, gdje je razgovarao s predsjednikom tamošnjeg Parlamenta.

- Došao sam u Izrael, na ratno područje, svojim očima vidjeti što se događa. Došao sam kao izaslanik Hrvatskog sabora, uz pismeno dopuštenje predsjednika Sabora, zajedno s kolegama saborskim zastupnicima. Posjetili smo Sderot i Be’eri, svega kilometar udaljenosti od Gaze. Smješteni u Tel Avivu, idemo nekoliko dana i u Jeruzalem.Teško je bilo susresti obitelji žrtava. Teroristi Hamasa ubili su 1400 civila. Oteli su 220 civila od kojih je više od 30 djece, čak i male bebe. Slušali smo njihova svjedočanstva. Neki koji su oteti čak su financijski potpomagali Gazu, volontirali tamo…, ali i oni sami su stradali. Znate, mi koji smo prošli, makar kao djeca, Domovinski rat, znamo donekle naličje zla koje se manifestira u ljudima koji potpuno izgube dimenziju ljudskosti, pretvore se nekom čudnom preobrazbom tame – u zvijeri - napisao je Miletić na Facebooku dok je bio u posjetu Izraelu.

- I još nešto… Europa mora sve učiniti, a tako i naša mala Hrvatska, da osigura mir svojim građanima. Legitimno pitanje je što sa stotinama tisuća legalnih i ilegalnih migranata koji su na području Europe, a, nažalost, sa sigurnošću možemo reći da su neki pripadnici terorističkih organizacija - napisao je Miletić.

Istaknuo je jučer da primljene prijetnje pokazuju kako “imamo opasnost od islamističkog ekstremizma i radikalizma, pogotovo zato što nam se događaju priljevi ilegalnih migranata koji nasilno prelaze granicu bez ijednog dokumenta”. Zbog toga se Most zalaže za uvođenje vojske na ključnim graničnim točkama jer je riječ o pitanju sigurnosti hrvatskih građana. - Naravno da i policija i obavještajne službe moraju raditi svoj posao da Republika Hrvatska ostane slobodna država, bez kalifata, šerijatskih zakona i svega onoga što nam nikad nije pripadalo - kazao je zastupnik Miletić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok