• Short title article: Za svega pet mjeseci

Pripadnici policije Dortmunda priveli su jučer četveročlanu džeparošku bandu, koju mahom čine državljani Bosne i Hercegovine, a koji se terete za 22 pljačke posljednjih pet mjeseci, pišu Nezavisne.

Kako prenose njemački mediji, uhićene su tri žene i jedan muškarac, od kojih su njih troje iz Bosne i Hercegovine. Oni su uglavnom džeparili po stanicama javnog prijevoza, a meta su im bili umirovljenici. Imali su uigrani sustav, tako što su dvoje uvijek odvlačili pažnju žrtvi, a drugo dvoje bi uzimalo novčanik i ostale vrijednosti.

Karticama žrtava su podizali gotovinu na bankomatima, ali i kupovali luksuznu robu. Na policijskom radaru prvi put su se pojavili u lipnju mjesecu, da bi tijekom opsežne istrage policajci otkrili da ih je više u grupi.

Bandu su činili dvije 21-godišnjakinje iz BiH, 18-godišnjak iz BiH i 24-godišnjakinja iz Nizozemske. Nakon uhićenja, policija je u njihovim stanovima pronašla gotovinu, mobilne telefone kao i ostalu vrijednu robu koju su uzeli od žrtava ili kupili njihovim bankovnim karticama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok