• Short title article: Posljednja karika

Ljupču Palevskog Palča sumnjiči se da je organizirao otmicu, a uhićen je sinoć na granici.

Policija Sjeverne Makedonije za sinoć je sazvala izvanrednu konferenciju, nakon što je objavljeno kako je uhićen glavni osumnjičenik u slučaju otmice i ubojstva Vanje Đ. (14), kao i ubojstva frizera Pančea Ž. (74). Ljupču Palevskog Palča sumnjiči se da je organizirao otmicu, a uhićen je sinoć na granici.

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je večeras da je osumnjičeni Palčo uhvaćen u Turskoj. Spasovski ga je opisao kao kreatora, organizatora i izvršitelja. Dodao je da je Palčo na "crvenoj listi", a do podataka o njegovoj lokaciji se došlo operativno obavještajnim putem, prenosi Skopje1.

On je bio posljednja karika ovog gnusnog čina koja je nedostajala, rekao je Spasovski. Istaknuo je da je podnesena i kaznena prijava.

“Kaznena prijava sastavljena je na više od stotinu stranica s dokazima i predana je državnom odvjetništvu. Optuženo je pet osoba, od kojih jedna za otmicu i ubojstvo, tri za otmicu i sudjelovanje u ubojstvu, a jedna za pomaganje u otmici, pokazuju dokazi koje je prikupila policija. Predmet je u punoj nadležnosti PSO-a“, istaknuo je Spasovski. Ekstradicijski pritvor se nastavlja posredstvom Ministarstva pravosuđa.

Jučer je pak priveden i Aleksandar Đ., otac otete i ubijene Vanje. Tužiteljstvo ga sumnjiči kao sudionika u slučaju ubojstva njegove kćeri. Otac je na sud doveden nakon dana provedenog u policijskoj postaji i Tužiteljstvu na saslušanju. Jutros su iz Tužiteljstva i MUP-a poručili da on negira bilo kakvu povezanost, ali da imaju dokaze koji govore suprotno. Otac se sumnjiči da je dao informacije o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, a potom od majke zatražio novac. No, kako je rekao ministar Oliver Spasovski, stvari su izmakle kontroli pa je prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski iz vatrenog oružja ubio djevojčicu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok