Nešto poslije 17 sati po hrvatskom vremenu svi Facebookovi servisi (Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp) postali su nedostupni korisnicima diljem svijeta.

Korisnici su prvo primijetili probleme sa slanjem fotografija i videa, odnosno objavom multimedije na društvenim mrežama Facebooka, da bi nakon toga sve jednostavno prestalo raditi.

Čak ni stranica koja pokazuje "zdravlje platforme", a namijenjena je developerima ne radi, pa možemo slobodno reći da je cijeli Facebook jednostavno "nestao".

Da se radi o većem problemu koji utječe na korisnike diljem svijeta, govori i broj prijava na stranici Downdetector koji je skočio u samo nekoliko minuta.

Prema stranici NetBlocks, ne radi se o problemu koji je ograničen samo na neku  državu ili je povezan s filtriranjem.

Čini se kako bi problem mogao biti sa DNS serverom povezanim s Facebookovom domenom. U tom slučaju kad god korisnik zatraži pristup facebook.com i s njom povezanim stranicama, DNS javlja pogrešku jer ne prepoznaje stranicu.

Iz Facebooka su bili primorani oglasiti se na Twitteru gdje su prilično neodređeno rekli da su "svjesni problema s kojima se njihovi korisnici susreću" te da "rade na njihovom otklanjanju što je brže moguće". Javlja Zimo.co.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u