Naizgled potpuno beskorisna i mnogima nejasna igračka je među djecom, ali i među odraslima postala pravi hit. Kružni pokreti plastične sprave napravljene od tri željezna kruga, kažu korisnici, smanjuju stres.

Djecu koja su najveći ljubitelji ovog predmeta rekli su čemu služi:

"Fidget Spinner služi za relaksaciju. Mogu biti u raznim bojama i kada ste napeti, uzmete fidžet Spinner i vrtite".

"Fidget Spinneri su po meni odlična ideja za djecu koja su puno na telefonima i računalima. Zanimljivi su zbog toga što se mogu izvoditi razni trikovi s tim i oslobađa od stresa".

"Da nas nekako zaokupi, da nam malo pomogne; i da ne budemo često na telefonima, da ne oštetimo vid nego to može biti kao igračka ali i za stres".

Igračka je preplavila tržište BiH - prodaje se po cijeni od 10 do 20 KM, javlja N1.

Rotacijom Fidget Spinnera, trgovci tvrde, stvara se malo magnetno polje koje u korisnicima ove sprave proizvodi unutarnji mir, odnosno smanjuje nervozu. Neki čak i kažu da pomaže u procesu prestanka pušenja.

Marketinški trikovi ili ne, ipak se postavlja pitanje, kako je i pored svih dostupnih sadržaja u 21. stoljeću, jedna tako prosta igračka privukla pažnju cijelom društvu. stručnjaci vjerujuju da ova igračka sa sobom ne donosi ništa loše, fidžet Spinner je ipak zabranjen u nekoliko škola u SAD-u, a čak su ih i u našoj državi učitelji i nastavnici počeli oduzimati.

"U školi ima mnogo aktivne djece koja baš nisu mirna na času, pa njima to mnogo pomaže da budu mirniji i da manje pričaju. Često se nastavnici naljute zbog toga."

Psiholozi kažu, ne postoji ništa loše u ovoj igrački, ali sve dok ne prelazi u opsjednutost. Zabrinjava, ipak, veliko interesovanje jer ukazuje na generalno veliku prisutnosst te nervoze i anksioznosti u društvu, a posebno među djecom.

"Ako je pretjerano, to nije korisno za djecu. Jer se dio aktivnosti i obveze, kao eto školske obveze jednostavno zapostavljaju. Tu je problem", pojašnjavaju psiholozi.

Navodno, ovu igračku je prije skoro dva desetljeća izumila Ketrin Hetinger s Floride i to sklapajući dijelove igračaka u jedno. Vjerojatno, nije mogla ni pretpostaviti, da će jednoga dana Spinner postati pravi svjetski hit.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije zanimljivosti