Aston je bik rođen a maloj farmi stoke u Francuskoj. Od toga da sa svega tri mejseca postane hrana spasila ga je veza koju je uspostavio s trenericom konja.

O tome kako je postao skakačka zvijezda, raspisalo se ovih dana nekoliko stranih medija. Prenosi HRT.

Priča počinje kada je Sabine Rouas, trenerica konja iz Strasbourga u Francuskoj, prije pet godina izgubila konja uz kojega je provela 20 godina. Umjesto za novog konja - što joj je nakon takvog gubitka postalo teško ostvarivo - zainteresirala se za jednu kravlju obitelj na obližnjoj farmi organskog mlijeka.

Jedna od krava u toj obitelji bila je bređa. Sabine je mnogo pričala pred njom, zato danas vjeruje da je Aston vezan uz nju jer je već tada, u utrobi, slušao njen glas. Aston je zahvaljujući Sabine odrastao s konjima. Sabine je, trenirajući druge konje, primijetila da je Aston kopira i uči sam dresuru za konja.

Usprkos tome što ima 1,3 tone, brzo je svladao i preskok preko prepone. Svladao je i galop, zaustavljanje, posebne korake... Sabine misli da je posebna veza zaslužna za to što Aston danas radi sve što i konji.

Pogledajte video.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije zanimljivosti