Na gradilištu budućeg trga gange u Tomislavgradu u petak se tijekom izvođenja radova prevrnuo bager.

Na sreću, nitko nije ozlijeđen. Prema neslužbenim informacijama, bager je upao u neke podrumske prostorije nekih ranijih objekata, javlja bljesak.info.

Inače, radovi na izgradnju budućeg trga gdje je ranije bila zelena tržnica počeli su u četvrtak, a izvode ih djelatnici poduzeća Nevistić-commerce d.o.o. Tomislavgrad. Trg gange i hajdučke družine u Tomislavgradu gradi se u sklopu EU projekta prekogranične suradnje "Kulturna ruta bećarca i gange", a ukupna vrijednost radova je 615.006 eura, od čega 85 dolazi iz EU fondova, a ostatak su općinska sredstva.

Projektom "Kulturna ruta bećarca i gange", osim izgradnje Trga Gange i Hajdučke družine, Općina Tomislavgrad zajedno s partnerima na projektu, Gradom Pleternicom, Turističkom zajednicom Grada Pleternice, Poduzetničkim centrom Pleternica te Kulturno informativnim centrom (KIC) Tomislavgrad, radit će na obnovi pročelja zgrade KIC-a, osnivanju i opremanje turističkog "check pointa", održavanju stručne edukacije za destinacijskog menadžera, javlja bljesak.info.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok