Nakon nekoliko dana koje su obilježili loši vremenski uvjeti  iznimno niske temperature na području Hercegbosanske županije danas je stanje u svim segmentima gotovo normalizirano.

Prema informacijama Uprave za civilnu zaštitu Hercegbosanske županije svi magistralni i regionalni putovi su prohodni. U tijeku su još samo radovi na čišćenju snijega na regionalnoj prometnici Drvar – Rore – Glamoč.

Danonoćni rad zimskih službi doprinio je da su snježni nanosi na cestama očišćeni i da ekipe stalno dežuraju. Na pojedinim dionicama ima ugažena snijega i poledice, pa se vozačima preporuča maksimalan oprez u vožnji i korištenje zimske opreme. Lokalni putovi su uglavnom prohodni, a na pojedinim cestama te kategorije gdje se nije snijeg uspio očistiti očekuje se da će danas i sutra to biti urađeno. Sudionicima u prometu skreće se posebna pozornost da budu oprezni i prilagode vožnju na predjelu Borova glava na magistralnom putu Livno – Šujica zbog divljih konja koji se često nađu na tom putu u potrazi za hranom. Zbog nedostatka određenih minerala u hrani konji uzimaju posutu sol na putu.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije danas je održana redovito prema školskom programu. Pripadnici Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije sa pripadnicima Hrvatske gorske spašavanja iz Šibenika, a uz pomoć Specijalne policije Hercegbosanske županije danas su na području općine Bosansko Grahovo posjetili i nosili hranu i lijekove starijim osobama u selima Preodac i Maleševci pod Šatorom. Veliku pomoć u ovoj akciji pružila je mehanizacija Livnoputova.

Gorska služba spašavanja Hercegbosanske županije stalno je u kontaktu sa žiteljima još nekoliko sela u toj općini do kojih se ne može doći zbog neočišćenih putova kako bi u slučaju potrebe mogli pravodobno pružiti potrebitu pomoć  tim ljudima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok