Kuprešaci intenzivno koriste građevinsku sezonu za dovršetak započetih projekata.

Tako su ovih dana ponovno intenzivirani radovi na izgradnji zatvorene zelene tržnice u Kupresu, prve takve u Hercegbosanskoj županiji. Također, u tijeku su i radovi na postavljanju krova na športskoj dvorani čija bi izgradnja trebala biti dovršena do kraja 2018. godine.

Po riječima kupreškog načelnika Milana Raštegorca, u sklopu tržnica, koja se gradi na 310 metara četvornih, naći će se razni popratni sadržaji, a njezinim završetkom poljoprivredni proizvođači moći će zakupiti štand i time brže plasirati svoje proizvode do krajnjeg potrošača. Izgradnja tržnice financira se kreditnim sredstvima Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) koji će financirati 70 posto projekta (175.000 maraka), dok će ostala sredstava osigurati općina.

S druge, pak, strane za završetak radova na sportskoj dvorani u Kupresu, koji su počeli prije deset godina, potrebno je 1,5 milijuna maraka, dok su za ovu fazu gradnje osigurana sredstva iz općinskog proračuna i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji su za tu namjenu izdvojili 600.000 kuna, odnosno oko 150.000 maraka. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok