Izaslanstvo SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna, posjetilo je, 21.06.2018. godine, dvije strukovno srodne škole u Zadru: Hotelijersko turističku i ugostiteljsku školu i Strukovnu školu Vice Vlatkovića s ciljem uspostavljanja suradnje i potpisivanja sporazuma o istoj.

Ove dvije zadarske škole ciljano su odabrane za posjet zbog izvrsnih postignuća, odlične opremljenosti strukovnih kabineta, dugogodišnjeg iskustvenog rada i aktivnog učešća na različitim projektima.

Na sastancima, održanim s ravnateljima ovih dvaju škola, dogovoreno je potpisivanje sporazuma o suradnji, temeljem kojeg bi se, već u narednoj školskoj godini, učenicima i profesorima omogućila razmjena znanja, iskustava i međusobnih edukativnih posjeta.

Razgovaralo se o razmjeni učenika tijekom školske godine, kako bi oni koji pohađaju turističko - ugostiteljski, elektrotehnički, strojarski i prometni smjer mogli posjetiti ove škole u Zadru te provesti neko vrijeme učeći sa svojim zadarskim vršnjacima, a koje bi naša škola također ugostila, uzvratila gostoprimstvo i razmjenu znanja. 

S ravnateljicom Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole razgovaralo se i o ERASMUS + projektima i suradnji na tom polju, a ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića stavio se na raspolaganje za pomoć u realizaciji budućih projekata, pri čemu posebno ističemo projekt za izgradnju solarne punionice električnih automobila.

Djelatnici naše škole ulažu veliki trud kako bi se učenicima i profesorima omogućilo što kvalitetnije školovanje, stručno i strukovno osposobljavanje, mobilnost učenika i profesora kao standard kojem se teži.

Priopćeno je iz SSŠ "Silvije Strahimir Kranjčević".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok