Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je dana 26. lipnja 2018. godine, osumnjičenom K.M, rođenom 1993. godine u Livnu gdje je i nastanjen,  odredio jednomjesečni pritvor radi u stjecaju počinjenih kaznenih djela Krađa iz članka 286. stavak. 1. i Napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti iz članka 359. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 24.06.2018. godine oko 03,30 sati iz dvorišta obiteljske kuće u Zagrebačkoj ulici u Livnu, otuđio motorno vozilo marke BMW, BiH registarskih oznaka, vlasništvo oštećenog Z.R., rođenog 1991. godine, nakon čega se otuđenim vozilom odvezao u nepoznatom smjeru.

Oko 04,00 sati, istoga dana, osumnjičeni je primijećen kako se otuđenim vozilom kreće Zagrebačkom ulicom, pa se isti velikom brzinom i prelaskom u suprotnu kolničku traku sa otuđenim vozilom zabio u službeno policijskom vozilo marke "Škoda",  koje je pokušavalo zaustaviti osumnjičenog, a u kojem vozilu su se u trenutku zaustavljanja nalazili djelatnik PP Livno A.Đ. i oštećeni Z.R.

Nakon udara u službeno vozilo, osumnjičeni je napustio otuđeno vozilo te pobjegao u nepoznatom smjeru, a isti je oko 08,30 sati pronađen i lišen slobode.

Prilikom udara na vozilima je nastala veća materijalna šteta, dok su djelatnik PP Livno A.Đ. i oštećeni Z.R. zadobili lake tjelesne ozljede.

Nakon donošenja Naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj je dana 26.06.2018. godine, Općinskom sudu u Livnu,  podnio prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog K.M., te je nakon održanog ročišta zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti utjecanja na svjedoka kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, jer se radi o višestrukom povratniku u vršenju raznih kaznenih djela, odnosno zbog razloga pisanih u članku 146. stav 1. točka a), b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog  donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Priopćeno je iz Tužiteljstva Kantona 10.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok