U Gradskom parku grada Livna prigodnom svečanošću otvorena je manifestacija Livanjsko kulturno ljeto 2018. godine. Ovo je sedma godina za redom održavanja manifestacije u organizaciji Grada Livna pod pokroviteljstvom gradonačelnika.

Svečanost je otpočela prigodnim programom u kojem je publika upoznata što ih očekuje tijekom trajanja Ljeta te uz nastup domaćih umjetnika.

Tako se publici predstavila osamnaestogodišnja Livanjka Slavica Krželj koja je izvela svoju pjesmu za koju je napisala i tekst i glazbu. Glazbena pratnja bio je Stipe Šošić. Pamela i Leona, članice plesnog kluba Paganini publiku su oduševile izvođenjem latino plesa.

U prigodnim video projekcijama prikazane su ljepote livanjskog kraja a donesen je i dašak atmosfere s praćenja utakmica svjetskog nogometnog prvenstva na središnjem livanjskom gradskom trgu.

Potom je uslijedio sam čin otvorenja prigodnim obraćanjem gradonačelnika Luke Čelana koji je poželio dobrodošlicu svim nazočnim.   

Kazao je da se kultura ne razumije ako se samo govori te dodao da ju je potrebno i živjeti i činiti jer se jedino tako u potpunosti može doživjeti.“Mi slobodno možemo reći da Livnjaci kulturu razumiju jer je i žive i čine. Potvrdili smo to kroz bogatu povijest i potvrđujemo to i danas“, istaknuo je gradonačelnik Čelan i dodao:

„Ovom prigodom želim izraziti zahvalnost svima onima koji Livnu i svom rodnom kraju daju ono najbolje. Daju mu značaj u svijetu. Predstavljaju nas u pozitivnom smislu i svojim radom smještaju Livno u mozaik s velikim vrijednostima. Hvala im na tome. Sigurno je da ćemo kao Grad znati odgovoriti i uzvratiti na odgovarajući način. Budimo zajedno ponosni na sve ljude iz našega kraja, na njihove uspjehe i rezultate“, istaknuo je gradonačelnik Čelan i Livanjsko kulturno ljeto 208. godine proglasio otvorenim.

Potom je uslijedio koncert splitskog kantautora Gorana Karana koji je publiku zabavljao uz bend Vagabundo dalmatinskim i stranim hitovima te svjetskim klasicima. 

Program Ljeta nastavlja se večerašnjom monodramom Roberta Kurbaše Ispit savjesti u lapidariju Franjevačkog muzeja i galerije Gorica s početkom u 20 i 30.

Pogledajte fotogaleriju >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok