Tajnik Skupštine gospodin Zdravko Skočibušić održao je u utorak prostorijama Skupštine u Tomislavgradu radni sastanak s Prvim tajnikom za politiku Britanskog Veleposlanstva gospodinom Julianom Millerom.

Tajnik Skupštine upoznao je g. Millera s karakteristikama naše županije, brojem stanovnika i prirodnim bogatstvima. Razgovarali su također i o potencijalima razvoja županije i Britanskoj pomoći koja će biti upućena Bosni i Hercegovini.  

Posebna pozornost posvećena je funkcioniranju Skupštine Hercegbosanske županije, načinu provedbe mehanizma za zaštitu Vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnih naroda u Skupštini HBŽ, izboru izaslanika za Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine te predstojećim izborima i viđenju Izbornoga zakona.

Prvi tajnik za politiku g. Miller na kraju je izrazio zadovoljstvo  sastankom,  izrazio želju za daljnjom suradnjom i  naglasio kako je Britansko Veleposlanstvo na raspolaganju i spremno je pomoći na putu razvoja u ekonomskom, političkom i pravnom uređenju Bosne i Hercegovine, na demokratskim principima kao i u procesu pristupanja BiH Europskoj Uniji. 

Navodi se u priopćenju iz Skupštine HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok