Na inicijativu općinskoga načelnika Ivana Vukadina, nekadašnjega predsjednika HVO Tomislavgrad Mije Tokića i ravnatelja Naših ognjišta fra Gabrijela Mioča u dvorani za sastanke općine Tomislavgrad održan je jučer prvi sastanak predstavnika sadašnje općine Tomislavgrad i nekadašnjih članova HVO Tomislavgrad, njene civilne strukture (od sedamnaest pozvanih samo su četvorica ispričala zbog spriječenosti).

Na samome početku okupljenima se obratio Mijo Tokić koji je, uz zahvalu svima na okupljanju, naglasio i kontinuitet stare i nove vlasti od devedesetih godina pa sve do danas. Nekadašnje radne kolege je i pozvao da svatko iz svoga resora napiše prisjećanja na ta teška ali časna vremena, koja bi se iskoristila u budućoj pripremi monografije o ulozi općine Tomislavgrad u Domovinskom ratu. Pozvao je okupljene i da se prisjete pok. Frane Radoša, koji je kao predstojnik Ureda obrane HVO Tomislavgrad odigrao važnu ulogu u vođenju ovoga teškoga resora.

Okupljene su u ime općine Tomislavgrad pozdravili predsjednik Općinskoga vijeća Luka Krstanović i aktualni općinski načelnik Ivan Vukadin koji se predstavnicima HVO Tomislavgrad zahvalio na svemu što su uradili u vrijeme Domovinskoga rata i poraća, kada se uz uspješno vođenje obrane vodilo računa i pripremali projekti za postratno razdobolje, poput izgradnje tomislavgradske obilaznice, vodovodnog sustava "Duvanjski prsten" i sl.

Potom su svima uručeni prigodni darovi, kao zahvala za ulogu koju je HVO Tomislavgrad proveo u spomenutom vremenu.

Naglašeno je kako će se ovakvi susreti nastaviti i ubuduće i to zadnjega petka u mjesecu rujnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok