Foto: Facebook

Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije već tradicionalno održava akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“.

Ove godine u akciji jee sudjelovalo sedam škola od ukupno osam iz naše županije i skupile su 109 paketića u vrijednosti 1864 KM.

Paketići su podijeljeni prije blagdana djeci, obiteljima slabijeg imovinskog stanja, djeci s poteškoćama u razvoju, djeci u bolnici i vrtiću, te smo ih na taj način obradovali povodom ovih blagdana.

Za podjelu paketića  i realizaciju same akcije moramo se zahvaliti organizacijama koje su nesebično pripomogle, a to su: Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad, Crveni križ općine Kupres i Frama Livno.

Akcija se provodila tokom cijelog mjeseca prosinca, sama podjela paketića se odvijala kroz zadnja dva tjedna prvog polugodišta koje je završilo u petak 21.12.2018.god.

Za prikupljanje slatkiša i novaca svaka škola je provodila svoje metode, ali se najviše baziralo na prikupljanje preko kutija u školama, prikupljanje u razredima, trgovinama i preko božićnog sajma.

Kroz ovu akciju učenici su se susreli s različitim životnim pričama i svima nam je drago što smo izmamili osmjehe na lica i na neki način pomogli ljudima lošijeg imovinskog stanja.

Najveće bogatstvo ove cijele akcije su upravo ti istinski osmjesi i sreća tih ljudi, stoga će Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije i dalje nastaviti provoditi ovu predivnu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“.

Stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok