Prošli tjedan u zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije upriličilo je potpisivanje ugovora s ekološkim udrugama s područja Hercegbosanske županije koje su zadovoljile kriterije Javnog poziva za prijavu projekata ekoloških udruga za sufinanciranje iz Proračuna Hercegbosanske županije.

Vlada je na svojoj 55. sjednici održanoj 20. prosinca 2018. godine donijela Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za sufinanciranje projekata ekoloških udruga za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM.

Prema predloženom i usvojenom Programu ukupan iznos od 30.000,00 KM raspodijeljen je na 30 ekoloških udruga s područja Hercegbosanske županije čiji su programi usmjereni na zaštitu i očuvanje okoliša.

U ime Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša  Hercegbosanske županije predstavnicima udruga obratio se ministar, Hikmet Hodžić govoreći o značaju provođenja aktivnosti ekoloških udruga, posebno u pravcu razvoja svijesti kod građana te o sudjelovanju Ministarstva u sufinanciranju projekata ekoloških udruga. Nakon obraćanja ministra, uslijedilo je potpisivanje ugovora s predstavnicima ekoloških udruga.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok