Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima u jugoistočnim krajevima Bosne i Hercegovine, kao i preko pojedinih planinskih prijevoja.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Tijekom noći zbog pada temperature može se očekivati poledica na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica - Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH pojačan je promet vozila i duža su zadržavanja. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 do 40 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz IC BIHAMK-a. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok