Četveročlani stručni žiri iz Slovenije i Hrvatske jučer je u Hotelu Tomislav ocjenjivao uzorke suhomesnatih proizvoda i odabrao one najkvalitetnije. Imena dobitnika plaketa 1. međunarodne kobasijade u Tomislavgradu bit će objavljena večeras.

Predsjednik Udruge „Duvanjski kobasičari“ Marko Jurčević ne krije zadovoljstvo odazivom proizvođača. Kako je kazao za Tomislavcity, na ocjenjivanje je pristiglo čak 130 uzoraka, među njima 70 domaćih kobasica i 29 međunarodnih salama (Hrvatska, Slovenija, Srbija i Mađarska). U posebnoj kategoriji – onoj domaćih salama, bio je 31 uzorak. Jurčević ističe da je više od trideset kobasica domaćih proizvođača dobilo najviše ocjene stručnoga žirija. Piše Tomislavcity.

Kao što smo već ranije javljali, u Hotelu Tomislavgrad večeras u 18 sati bit će održana 1. međunarodna kobasijada na kojoj će biti prezentirani rezultati glasovanja stručnoga žirija te održan zabavni program tijekom kojeg će nastupiti i Mokarski tamburaši. Posjetitelji kobasijade bit će u prigodi kušati sve proizvode, kazali su u Udruzi “Duvanjski kobasičari” koja je organizirala ovu manifestaciju pod pokroviteljstvom tomislavgradske općine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok