Središnji odbor HDZ 1990 zadužio je sve stranačke organizacije (općinske i gradske) koje su ostvarile na Općim izborima loše rezultate, u odnosu na prethodne izbore, da do kraja svibnja 2019. održe izborne skupštine i da se 60 dana nakon toga formiraju novi županijski odbori.

Središnji odbor HDZ 1990 takav zaključak donio je nakon sjednice Predsjedništva te stranke u subotu u Tomislavgradu usvojivši informaciju predsjednika i Predsjedništva HDZ 1990 o provedenim izborima i ostvarenim izbornim rezultatima na Općim izborima održanim u listopadu 2018.godine.

Svjesni ukupne pozicije i položaja hrvatskog naroda u BiH, a koja je dodatno oslabljena nelegitimnim izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Središnji odbor je zadužio predsjednika i članove Predsjedništva HDZ 1990 da nastave započete aktivnosti u okviru HNS -a kako bi se postigao najširi mogući konsenzus svih hrvatskih politički čimbenika u zaštiti temeljnih prava hrvatskog naroda koja mu pripadaju kao jednom od tri konstitutivna naroda u BiH (izmjene i dopune Ustava i Izbornog zakona BiH), zaključeno je također na Središnjem odboru te stranke.

Središnji odbor zadužio je predsjednika i članove Predsjedništva HDZ 1990 da nastave razgovore u okviru HNS -a o implementaciji izbornih rezultata i eventualnom sudjelovanju HDZ 1990 u vlasti.

Središnji odbor, na kojem je nazočilo oko 80-tak izaslanika, se zahvalio svim glasačima na ukazanom povjerenju, a stranačkim aktivistima, članovima biračkih odbora, promatračima i drugim sudionicima izbornog procesa u doprinosu na ostvarenom izbornom rezultatu. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok