Na jučerašnjoj sjednici OV-a Livno nije bilo dovoljno glasova za usvajanje izvješća o izvršenju programa rada OV-a za 2017. godinu.

Rezultat je to, između ostalog, polarizacije Vijeća na vlast i oporbu, a kako početku sjednice nije nazočilo dvoje vijećnika iz oporbe, nije prošlo ni spomenuto izvješće, potvrdio nam je to predsjedatelj OV-a Livno Sead Hadžijahić.

U nastavku je doneseno nekoliko odluka bez većih problema. Među njima izdvajamo jednoglasno i bez rasprave usvojenu odluku o organiziranju i funkcioniranju zaštite od požara i vatrogastva.

Njome će se konačno urediti ova oblast sukladno Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH, s obzirom na to da ta iznimno važna pitanja zakonski nisu regulirana na razini HBŽ-a, prenosi Večernji list BiH.

Sukladno spomenutom zakonu, lokalna samouprava obvezna je svojim propisom uređivati organizaciju i funkcioniranje zaštite od požara i vatrogastva na području općine, odnosno grada, kroz formiranje profesionalne vatrogasne postrojbe pri općinskoj službi civilne zaštite ili u tijelima uprave općine i grada.

Donošenjem te odluke Livno će dobiti profesionalnu vatrogasnu postrojbu, a Vatrogasno društvo i njegovi djelatnici konačno riješiti svoj status.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili i odluku o jednokratnoj novčanoj naknadi za novorođenu djecu čiji je jedan od roditelja/skrbnika s prebivalištem na području općine Livno najmanje 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za ostvarivanje tog prava.

Visina novčane naknade, kao i prošle godine, iznosi 300 KM, s tim da je usvojen prijedlog načelnika Luke Čelana da za svako treće i iduće dijete naknada iznosi 400 KM.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija