U Tomislavgradu je danas održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj su izabrani izaslanici za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Iz reda hrvatskoga naroda za Dom su izabrane liste Stipana Šarca i Ivana Ivića iz HDZ-a BiH. U Dom su izabrane i tri liste iz reda srpskog naroda, i to: Radun Dušku, Gorana Broćete i Dragana Damjanovića, te Jasenka Tufekčića iz SDA iz reda bošnjačkog naroda. Javlja Tomislavcity.

Obje liste HDZ-a dobile su po 7 glasova hrvatskih zastupnika, dok je lista HNL-a dobila 4 glasa, a lista HRS-a jedan glas. U Dom naroda će, kao i u ranijim sazivima, ići svi zastupnici iz reda srpskog naroda pošto Klub Srba u Domu naroda nije popunjen jer u drugim županijama nije izabran dovoljan broj Srba.

Imena izaslanika za Dom naroda treba još ovjeriti Središnje izborno povjerenstvo. Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije izabrani su i privremeni predstavnici klubova naroda kao i privremeno Administrativno – pravno povjerenstvo koje također treba ovjeriti Središnje izborno povjerenstvo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok