Dana 12. ožujka 2019. godine održana je Generalna skupština Europskog udruženja državnih šuma EUSTAFOR-a u Bruxellesu na kojoj su nazočili  predstavnici  ŠGD HB šume d.o.o. Kupres, predsjednik Uprave Branko Ivković i rukovoditelj službe za proizvodnju Domagoj Turalija.

Šumsko gospodarsko društvo Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres je pridruženi član EUSTAFOR-a od 01.01.2016. godine.

Na skupštini su održani izbori za novo rukovodstvo Skupštine, za predsjednika EUSTAFOR-a je izabran  Reinhardt Neft (direktor Bayerische Staatsforsten AöR). Pored izbora članova Izvršnog odbora na skupštini je donesena Strategija udruge za sljedeće 3 godine (2019-2021).

Održana je i stručna konferencija vezano za učinkovit doprinos EUSTAFOR-u u izazovima razvoja u području šuma kao što su klimatske promjene, bio- i kružne ekonomije, višenamjensko šumarstvo kao pružatelj prihoda, usluge ekosustava i bioraznolikosti.

Članovi EUSTAFOR-a koji upravljaju državnim šumama u gotovo 25 europskih zemalja - redovito se okupljaju kako bi razmijenili svoje znanje, ne samo međusobno nego i s drugim dionicima u šumarskom sektoru i donositeljima odluka u EU. Svoje stajalište zasnivaju na uspješnim i provjerenim stručnim praksama koje su uspostavili na otprilike 1/3 šumskog područja Europske unije, uključujući 14 milijuna hektara zaštićenih područja.

Priopćeno je iz ŠGD HB šume.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok