Gospodarski sastanak između Saveznog udruženja za unaprjeđenje gospodarstva i vanjsku trgovinu BWA iz Berlina i gospodarstvenika Hercegbosanske županije održan je jučer, 19. ožujka 2019. godine u hotelu B&M Livno.

Sastanku je nazočio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, gradonačelnik i načelnici iz Hercegbosanske županije, konzul Republike Hrvatske u Livnu, Tomislav Vrdoljak, gospodarstvenici s područja Hercegbosanske županije, a u ime Gospodarskog saveza Republike Njemačke iz Berlina na sastanku su bili: predsjednik Wolfram Nowsch, Michael Diel, Achaz v. Oertzen, te poduzetnici Stipo Marelja i Josip Sužanj porijeklom iz Livna.

Wolfram Nowsch predsjednik Gospodarskog saveza Republike Njemačke iz Berlina zahvalio je predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije na djelovanju koje ujedinjuje i okuplja sve zainteresirane poduzetnike kako bi unaprijedili gospodarstvo. U potrazi za novim poduzetničkim potencijalom preko znanstveno kulturnog okruženja imamo priliku prezentirati dva projekta koja su u razvoju, naglasio je Nowsch. Govorio je i o međunarodnoj gospodarskoj suradnji odnosno o gospodarstvu ovog područja i njegovom izlasku na Europsko tržište.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić u svom obraćanju naglasio je da su međusobno komuniciranje i održavanje sastanaka nužno za uvezivanje svih planova i koraka za buduće poslovanje. Nazočne je upoznao s mogućnostima investiranja na području Hercegbosanske županije, investicijama i aktivnostima u gospodarstvu, aktualnostima u radu Vlade, te svime što je povezano s poboljšanjem kvalitete života stanovnika na području Hercegbosanske županije, kao i o tome što je aktualna Vlada dosad uradila na razvoju gospodarstva.

Putem video projekcije na sastanku je prezentirana Hercegbosanska županija, što je omogućilo gostima bolje upoznavanje zemljopisnog položaja, gospodarstva, poljoprivredno – šumskog potencijala, tradicijske kulture, turizma i bogate kulturno – povijesne baštine ovoga područja

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok