Klokan Matematičar bez granica (Kangourousans Frontieres) je međunarodna neovisna inicijativa čiji zadatak je organizacija Kangourou izazova sa osnovnim ciljem promocije Matematike među mladim ljudima u cijelom svijetu.

Izazov Klokan Matematičar 2019 u Bosni i Hercegovini je održan 21.3.2019.  godine.

Ove godine natjecanje je održano i u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Livno u organizaciji aktiva profesora Matematike. Koordinator natjecanja naše škole je Adin Lemo.

Sudjelovalo je 166 učenika u 2 kategorije i to : 93 učenika u kategoriji „Junior“ i 73 učenika u kategoriji „Student“.

Radili su  u isto vrijeme sa svim ostalim učenicima (otprilike 6 000 000) u svijetu posebno odabrane zadatke pod nadzorom svojih nastavnika i profesora u prostorijama škole na službenim obrascima za izazov.

Prošle, 2018 godine, na drugom Klokan matematičar izazovu u BiH sudjelovalo je više od 90 škola.

Klokan Matematičar izazov nije uobičajeno natjecanje iz Matematike. Klokan Matematičar izazov svojom kvalitetom i sadržajem se obraća svim učenicima i svim školama bez obzira na prethodne uspjehe učenika kao i opseg uobičajenog školskog programa matematike. Izazov je prilika svima da upoznaju Matematiku sa jedne druge strane i steknu samopouzdanje i uvide korist znanosti u svakodnevnom životu.

Navode iz SSŠ "Silvije Strahimir Kranjčević".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok