Foto: Facebook - Fotke by Teica

Rotvajler iz Tomislavgrada, vlasnika Ilije Perića, pobjednik je Nacionalne izložbe pasa - "CAC Livno 2019.", održane u subotu u Etno selu Lištani kraj Livna u organizaciji Kinološke udruge "Livno".

Na izložbi je sudjelovalo 207 pasa iz 48 pasmina podjeljenih u nekoliko natjecateljskih skupina koji su na tradicionalno natjecanje u Livno pristigli iz BiH i država okruženja. 

Najljepšim psom proglašen je Rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada dok je u kategoriji specijalki od 50 prijavljenih Šarplaninaca pobjedio pas Ivice Rimca iz Livna. 

Sudili su Goran Rokic, Igor Mioc,Zdravko Pranjić Brižankić i Nebojša Švraka.

 

Pobjednik izložbe u Livnu stječe kandidaturu za prvaka u BiH, a da bi bio proglašen šampionom ljepote u svojoj kategoriji trebaju mu još dva takva naslova na području BiH. 

Pošto je riječ o međunarodnoj izložbi (CAC) isto pravilo važi i za šampionsku titulu za ljepotu i za tu razinu samo u još dvije države. 

"Izložba je prošla u najboljem redu, odziv je bio velik i dali smo sve od sebe da se ovaj događaj pretvori u istinsko kinološko druženje", istaknuli su organizatori. 

Kinološka udruga "Livno" svoj aktivni rad je započela prije devetnaest godina kada su priredili prvi put državnu izložbu pasa u povijesti livanjske kinologije i od tada na svakoj izložbi predstave prosječno dvjestotinjak pasa svih pasmina s dominacijom pasa tornjaka i šarplaninaca. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok