Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je dana 04. travnja 2019. godine, osumnjičenom D.P, rođenom 1998. godine u Mostaru, nastanjenom u Livnu, odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 02. travnja 2019. godine u Splitskoj ulicu u Livnu, suprotno odredbama članka 4. i članka 19. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, posjedovao 919,25 grama opojne droge marihuana, u čemu su ga prilikom kontrole otkrili djelatnici Sektora kriminalističke policije Odjeljenja za suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga MUP-a, K-10, Livno.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, zbog mogućnosti ometanja kaznenog postupka i utjecaja na svjedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka a) b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok