Udruga za zaštitu okoliša i održivog razvitka "Naša baština" iz Tomislavgrada uspješno je završila projekt sanacije tri deponije građevinskog materijala i ostalog otpada na području Općine Tomislavgrad, potvrđeno je iz te udruge.

Sanacija je urađena od Donjeg prema Gornjem Brišniku u općini Tomislavgrad, pri čemu je teren u potpunosti očišćen i zaravnjen te je posađeno 100 komada trogodišnjih stabala lipe i 50 komada dvogodišnjih divljih kestena, prenosi Fena.

Namjera udruge je u sljedećem razdoblju spomenute lokacije s plitkim tlom pošumiti sadnicama crnog bora, koje će donirati ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres i Šumarija Tomislavgrad.

Također, iz navedene udruge navode da su postavljene i table koje upozoravaju na zabranu odlaganja otpada na području na kojem bi se kroz nekoliko godina trebala formirati mlada šuma.

Osim toga, postavljene su i oznake na mjesta predviđena za privremeno odlaganje građevinskog otpada.

Realizaciju projekta vodio je predsjednik Udruge "Naša baština" Mićo Šarac, a deponiju je sanirao privatni poduzetnik Josip Ćerdić iz Tomislavgrada.

Inače, projekt je financiran iz vlastitih sredstava Udruge "Naša baština" i sredstava dodijeljenih od Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok