Gradsko vijeće Grada Novske na svojoj 16. sjednici održanoj 13. prosinca 2018. godine donijelo je Odluku o sklapanju Povelje suradnje i prijateljstva između Grada Novske i Općine Tomislavgrad.

Povelja je to kojom bi se uspostavila međusobna suradnja s ciljem razvoja prijateljskih odnosa i suradnje u gospodarstvu, turizmu i poljoprivredi, kulturi, sportu i obrazovanju, lokalnoj samoupravi i drugim područjima društvenog života uz razvijanje posebnih prijateljskih odnosa između Grada Novske i Općine Tomislavgrad.

S ciljem definiranja datuma potpisivanja Povelje Grad Novsku posjetio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada Luka Krstanović, koji se susreo sa gradonačelnikom Marinom Piletićem i njegovim suradnicima, te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Novske Ivicom Vulićem, koji je uputio pozdravne riječi u ime grada domaćina.

Luka Krstanović predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad zahvalio je na gostoprimstvu i predstavivši Općinu najavio je potpisivanje Povelje suradnje dvaju gradova u Tomislavgradu 8. srpnja 2019., što je datum polaganja kamena temeljca spomen bazilike na krunidbu prvog Hrvatskog kralja Tomislava.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok