Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je  05. lipnja 2019. godine, osumnjičenom M.T., rođenom 1980. godine u Drvaru, gdje je i nastanjen odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela Ugrožavanje sigurnosti iz članka 183. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 02. lipnja 2019. godine, u večernjim satima, putem mobitela, sa skrivenog broja,  nazvao bivšu suprugu  i istoj ozbiljno zaprijetio, rekavši joj da će i nju i njenog partnera uhvatiti i ubiti, a što je kod oštećene izazvalo veliko uznemirenje i strah.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Prema rješenju Općinskog suda u Livnu, pritvor protiv osumnjičenog M.T. može trajati do 03. srpnja 2019. godine.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok