U subotu, 8. lipnja 2019. godine u konferencijskoj dvorani PTC-a Forum u Livnu održan je seminar pod naslovom “Izazovi školstva u suvremenom europskom kontekstu” koji je organiziralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Uz predstavnike resornog ministarstva, na seminaru su bili prisutni ravnatelji i pomoćnici osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije, kao i Centra “Nova nada”. Predavači su bili istaknuti prosvjetni djelatnici iz Republike Hrvatske: dr. sc. Jurica Botić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH koji je održao predavanje na temu “Sustav nadzora u odgoju i obrazovanju”.

Drugi predavač, prof. Đuro Baloević iz Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola govorio je o značaju ravnatelja kao poslovodnog i stručnog voditelja školske ustanove, dok je prof. Luči Lončar iz Agencije za odgoj i obrazovanje na vrlo živopisan način pokazala koji su modeli obrazovanja djece s teškoćama. Na samom kraju svi nazočni složili su se kako je seminar ispunio očekivanja, te će se suradnja nastaviti na sličnim aktivnostima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok