Gradski orkestar Stolac prvo želi da se zahvali našim domaćinima. Gostovanje  u vašem gradu, u petak 12.7.2019. godine u 20,00 sati na Trgu Kralja Tomislava, je prilika za zajedničko učenje, razmjenu iskustva, demostraciju koncertnih muzičkih vrijednosti, ali i mogućnost za uspostavljanje saradnje i podrške u narednim aktivnostima.

Gradski orkestar Stolac uz podršku Američke ambasade projektnom intervencijom  „Notno ogledalo„  želi doprinjeti razvoju društvene zajednice u kojoj se kulturna, etnička, jezička i svaka druga različitost smatra vrijednostima. U periodu narednih deset mjeseci implementirat će se različite aktivnosti: muzičke radionice, tro - dnevni edukativni seminar,  aktivnosti fokus grupa, panel diskusije, koncerti u Livnu, Jajcu, Trebinju, Mostaru i Sarajevu i završi festival u Stocu. 

Sve aktivnosti su kreirane na način da afirmišu multikulturalnu raznolikost, muzičku kulturnu tradiciju nacionalnih manjina u BiH, kulturne interakcije, prevazilaze kulturnu isključenost a sve u cilju promocije kulturnih  prava kao demokratskih vrijednosti društvene zajednice. 

Vjerujemo da jedino zajedno možemo razumjeti razvoj kulturnog identiteta i poštovanje nadasve bogate multikulturalne raznolikosti Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok