Ukupno 12 kompanija iz Zapadnohercegovačke, dvije iz Hercegovačko-neretvanske, te tri iz Hercegbosanske županije u četvrtak su u Širokom Brijegu nagrađene certifikatom bonitetne izvrsnosti.

Bonitetna izvrsnost kompanija, kao prilika za predstavljanje rezultata poslovanja ZHŽ-a s posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne kompanije, njihov doprinos uspjesima poslovanja i značaj za razvoj ove županije, naziv je poslovnog susreta koji je u suradnji s tom županijom održala analitičko bonitetna kuća Bisnode BH.

Od ukupnog broja aktivnih kompanija u ZHŽ-u njih 31,5 posto su izvrsne, ostvaruju gotovo 88 posto prihoda i 91 posto dobiti županije te zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenih.

Govoreći o ovom događaju, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić kazao je Feni kako će politika te vlade biti usmjerena na rasterećenje poduzetnika.

- Mi u Zapadnoj Hercegovini se možemo još uvijek pohvaliti solidnim gospodarskim subjektima koji su relevantni za uspoređivanje i sa zapadnoeuropskim prosjekom. Naša županija po pitanju gospodarstva je razvijena, a smjer rada Vlade ići će tako da će se raditi na daljem smanjenju poreznih i drugih nameta našim gospodarstvenicima jer su oni pokretači svih pozitivnih pomaka i procesa, ne samo kod nas nego i generalno u svijetu - kazao je Ćosić.

Dodao je kako su u tom smislu iznimno važni ovakvi događaji, kao i susreti gospodarskih aktera, a to su u prvom redu bonitetno izvrsne tvrtke.

Danas su uručeni certifikati za 17 tvrtki iz spomenute tri županije.

Sedam tvrtki iz Širokog Brijega koje su preuzele certifikat su: TT- Kabeli d.o.o., Chemo Commerce d.o.o., San Marino d.o.o., EZ Engineering d.o.o., Dual-Mont d.o.o., Europapier - Hercegtisak d.o.o. i Sarteks d.o.o.; dvije iz Gruda - Franck Trgovina d.o.o. i A.S.P.I. d.o.o; dvije iz Ljubuškog - Džajić Commerce d.o.o. i T&D Company d.o.o.; zatim BINVEST d.o.o. iz Posušja; te iz susjednih HBŽ-a, odnosno, HNŽ-a, Drvopromet iz Tomislavgrada, Vrtlarija Šarić d.o.o. iz Livna, te iz Mostara Ceste d.d., Studentski centar d.o.o. i ZIK d.o.o.

Analitičko bonitetna kuća Bisnode BH pripada grupaciji Bisnode, vodećem europskom ponuđaču poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2.100 ljudi u 19 zemalja Europe. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok