Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamate, te ostali programi i izvori financiranja, koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori bili su u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine teme sastanka s poduzetnicima u općini Drvar kojega je organiziralo Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije.

Kao i na prethodnim sastancima poduzetnici su tijekom diskusije iznijeli probleme s kojima se susreću u poslovanju, te su zatražili podršku u njihovom rješavanju. Predstavnici Ministarstva su poduzetnike upoznali sa zaključcima donesenim na prethodno održanim sastancima, te su poduzetnici pozvani da se aktivno uključe u izradu planirane Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva Hercegbosanske županije. Sugerirano im je umrežavanje s ostalim  poduzetnicima koji posluju u Hercegbosanskoj županiji budući da većina njih ima iste probleme.

Nakon što Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije održi sastanke s poduzetnicima  u svim općinama županije, bit će urađeno izvješće koje će biti upućeno Vladi Hercegbosanske županije, kao i svim poduzetnicima koji su nazočili sastancima. Na ovaj način poduzetnici će imati bolju prigodu za međusobnu komunikaciju, a to će im olakšati i međusobnu suradnju, umrežavanje i moguće zajedničke prijedloge programa pomoći koji će moći ubuduće upućivati Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok