U sklopu obilježavanja 20 obljetnice  sjećanja i svete mise za nevine civile, svećenike i časne sestre koji su pod torturom zloglasnog komunističkog režima ubijani i ubačeni u Husinu (Jusukinu) jamu na planinskom prijevoju Vaganj danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić ugostio organizatora iz Franjevačkog samostana Gospe Sinjske Sinj, fra Božu Norca – Kljaju  i predsjednika Udruge Vaganj-Prolog, Nikolu Kneza.

Organizatori su upoznali  predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Jozića s izgradnjom memorijalnog centra na Vagnju i tradicionalnom manifestacijom na memorijalnom centru Vaganj koja će se održati 7. rujna 2019. godine.  Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije izrazio je dobrodošlicu i potporu od strane Vlade Hercegbosanske županije.

Fra Božo Norac – Kljaja u razgovoru  detaljnije je pričao o Husinoj jami. Prema dosadašnjim saznanjima u jamu koja je bila duboka 200 metara ubačeno je oko 500 do 1500 osoba s područja Cetinskog i Livanjskog kraja. Husina Jama nalazi se na predjelu zvanom Vaganj – na planini Kamešnici.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok