Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić danas je posjetio u Livnu Udrugu „Bistrica“ pomoć ženama oboljelih od raka dojke.

Tom prigodom razgovarao je s članicama Udruge „Bistrica“ rekavši, uz ostalo, „ Danas sam ovdje s vama da bih vam pružio podršku u svoje osobno i u ime Vlade Hercegbosanske županije, jer je obolijevanje od raznih vrsta malignih bolesti uzelo maha. Pozitivno je što postoji ovakva udruga kojom podižete svijest, potom se družite, razgovarate, dijelite savjete kako lakše preboljeti tešku bolest, učite druge kako živjeti i nositi se s bolešću. Sam cilj današnje posjete je potpora vama i podrška u radu udruge, te poticaj svima kako bi se podigla svijest i važnost preventivnih pregleda“.

Predsjednica Udruge „Bistrica“ , Slavica Gotovac govorila je o radu i značaju djelovanja ove udruge u Livnu, problemima u radu na čiju efikasnost najviše utječu neadekvatne prostorije i kronični nedostatak financijskih sredstava. Naglasila je zadovoljstvo što je netko s viših razina vlasti prvi put od kad je utemeljena Udruga „Bistrica“ posjetio samu udrugu i interesirao se za njen rad. Navela je kako spomenuta udruga danas broji 30 članica, a one koje su bile nazočne sastanku bile su u prilici iznijeti svoja iskustva u borbi s ovom opakom bolešću.

Na kraju sastanka predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić iskazao je spremnost za svekolikom pomoći udruzi od Vlade Hercegbosanske županije, jer ova udruga ima značajno mjesto u zajednici.

U sklopu potpore Vlada će financijski pomoći članice Udruge „Bistrica“ za odlazak u Sarajevo koncem rujna gdje će se održati Race for the Cure Sarajevo – Trka/šetnja za ozdravljenje žena čime se povećava svijest o ovom oboljenju. Sarajevo je inače jedan od 150 gradova svijeta gdje će biti održano druženje žena oboljelih od raka dojke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok