Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 30. kolovoza 2019. godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv M.M., rođenog 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Žabljaku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničko ponašanje.

Optuženom se stavlja na teret da je 12. lipnja 2019. godine, na autobusnom kolodvoru u Livnu, prišao oštećenom P.Č ( 40 god ), zaposleniku poduzeća za prijevoz putnika, te istoga povišenim tonom grubo vrijeđao i psovao, tražeći da mu vrati izgubljenu torbu, a kada se oštećeni okrenuo, osumnjičeni mu je prišao s leđa i šakom ga udario u predio desnog oka i nosa, nanijevši mu teške tjelesne ozljede izražene u vidu udaraca-nagnječenja oka i lica i prijeloma nosne kosti.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za 20. rujna 2019. godine zakazao ročište radi za izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog.

Podsjećamo da je je ranije, po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva, Općinsku sud u Livnu optuženom odredio i mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Za kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz članka 362. stavak 2.  u vezi sa stavkom 1.  Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, predviđena je kazna zatvora do šest mjeseci do pet godina.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“

Priopćeno je iz Tužiteljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok