Kantonalni sud u Livnu, Rješenjem od 09. rujna 2019. godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv S. S., rođenog 1991. godine u Drvaru, gdje je i nastanjen, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 09.02.2019. godine u jutarnjim satima, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u UO „Scorpion“ koji se nalazi u Drvaru, gdje je stojeći za šankom konzumirao alkoholna pića, pa je u jednom trenutku uzeo službeni pištolj kolege s kojim se nalazio u društvu, te iz istoga sa udaljenosti od jedan metar, ispalio jedan hitac prema djelatnici, dvadesetpetogodišnjoj A.G., koja se nalazila unutar šanka, posljedicom čega je ista zadobila osobito teške tjelesne unutarnjih organa i prijeloma prsnog kralješka.

Podsjećamo da je u ranijem periodu prema optuženom, na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu bio određen i jednomjesečni pritvor.

Za kazneno djelo Ubojstvo iz članka 166. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok