U petak 27.09.2019.godine je u Crnu Goru na stručno-edukacijsku ekskurziju otputovalo 60 članova Hrvatskog Šumarskog Društva F BiH.

Bogat je i raznovrstan program ove zanimljive ekskurzije. Dolaskom u Crnu Goru, u Perast, u petak u popodnevnim satima su brodom posjetili otok Gospe od Škrpjela, razgledali crkve u Perastu i potom kratko prošetali gradom.

Potom su bili u Kotoru, gdje su prisustvovali misnom slavlju u crkvi Svete Marije, a misu je predvodio biskup Kotorske biskupije Ilija Janjić. Nakon mise biskup je članove HŠD FBiH odveo u obilazak katedrale, koja je doista, svojom poviješću i ljepotom na članove ekskurzije ostavila dubok dojam. U Kotoru su se upoznali s poviješću i znamenitostima ovoga grada.

Uvečer su otputovali u Tivat, gdje su odsjeli u Hotelu Kamelija.

U subotu su članovi Hrvatskog Šumarskog Društva posjetili Njegošev mauzolej na Lovćenu, s kojega su se spustili do Ivanovih Korita, gdje su se odmorili, a potom krenuli prema Cetinju, gdje su posjetili muzej, prošetali gradom, a potom se u popodnevnim satima vratili u Tivat, gdje su se mogli dobro odmoriti, kupati u moru, što su mnogi iskoristili.

U nedjelju ujutro putnici su otišli u Budvu, posjetili staru jezgru, potom do Bara, obišli stari grad, poznatu tvrđavu i staru maslinu.

U popodnevnim satima posjetili su Podgoricu, manastir Ostrog, te su se navečer zaputili kući.

Svi putnici su sretno došli svojim kućama i jako su zadovoljni ovom ekskurzijom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok