Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred sucem za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Livnu Nedimom Begićem, dana 30. listopada 2019. godine, optuženik Stevan Srdić (28) se izjasnio da nije kriv.

Sudac za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić potvrdio je dana,  9. rujna 2019. godine optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno koja optuženika Stevana Srdića iz Drvara tereti za počinjenje kaznenog djela Ubojstvo iz članka 166 stavak 1 u svezi sa člankom 28 Pokušaj Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kazneno djelo počinio je u jutarnjim satima. Dvadesetpetogodišnja šankerica zadobila je teške tjelesne povrede unutrašnjih organa i prijelom prsnog kralješka. Zbog povreda je oštećena vozilom Hitne pomoći prebačena u bolnicu "Dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

On je proveo mjesec dana u pritvoru. Tužilaštvo Kantona 10 tražilo je produženje mjere pritvora, ali je Kantonalni sud u Livnu to odbio i pustio je Srdića na slobodu.

Za ovo kazneno djelo prijeti mu kazna zatvora od najmanje pet godina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok