Predstavnici Seljačkog saveza FBiH održali su u četvrtak u Livnu sastanak s izaslanstvom Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), predvođenim predsjednikom Vlade Ivanom Jozićem, na kojem se razgovaralo o Programu poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a i Ministarstvo pravosuđa i uprave HBŽ-a hitno otklone nedostatke i usuglase potrebne korake kako bi Program poticaja mogao dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave HBŽ-a, priopćeno je iz Seljačkog saveza FBiH.

Prema postignutom dogovoru, Program će se nakon toga dostaviti Uredu predsjednika Vlade HBŽ-a, koji bi najkasnije do 5. studenoga trebao sazvati sjednicu Vlade HBŽ-a na kojoj bi se razmatrao i usvojio taj dokument.

"Ukoliko Vlada HBŽ-a i ovaj put izigra poljoprivredne proizvođače zbog svojih unutarnjeg politikantstva raznim ucjenama unutar vlade, a sve na štetu poljoprivrednih proizvođača, bit ćemo prisiljeni na radikalne korake u zakonskim okvirima. To se odnosi na blokadu prometnica i institucija vlade na prostoru HBŽ-a", poručili su iz Seljačkog saveza FBiH. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok