Poštovane članice i članovi Livanjske zajednice Frankfurt, nalazimo se na kraju drugog polugodišta rada aktualne uprave zajednice, pa vas ovim putem želimo informirati o proteklih pola godine djelovanja.

16.06.2019. godine organizirali smo treću po redu, Livanjsku roštiljadu. Sredstva koja su tim putem prikupljena, bila su namijenjena za obnovu krova kuće obitelji Maganjić. Ukupni trošak obnove bio je 5.500€ i mi smo ga u potpunosti preuzeli. Krajem sedmog mjeseca krov je obnovljen.

Livanjska zajednica Frankfurt odlučila je da se svake godine sponzorira organizacija jednog ljetnog nogometnog turnira na području livanjske općine. Ove godine sudjelovali smo i financijski pomogli VIII. Memorijalni turnir u malom nogometu „Antonio Matić – Jaco” u Podhumu. Ukupno smo sponzorirali 500€.

Kao jedan od naših osnovnih zadataka određeno je pomagati livanjski sport. Livanjski Taekwondo klub „Magone Livno” sudjelovao je na Europskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u Španjolskoj 01.10-06.10.2019. U tu svrhu donirali smo 500€ za organizaciju njihovog puta na prvenstvo.

Nakon više od godinu dana priprema, uspjeli smo realizirati donaciju sanitetskog materijala (flasteri, gaze, zavoji, šprice, medicinske rukavice itd.) za Dom zdravlja u Livnu. Dodatno, prikupljena je oprema za spašavanje (zimska nosila, vaakum madraci i specijalizirane udlage) od Bergwacht Bayern i donirana Gorskoj službi spašavanja HBŽ.

Vrhunac našega rada u 2019oj godini bilo je organizacija treće po redu Livanjske noći. Ove godine održana je 14.09.2019. u Heusenstammu. Sretni smo što ste se i ove godine odazvali u velikom broju i što smo uspjeli rasprodati karte kao i prethodnih godina. Ukupno je ostvarena dobit u iznosu od 14.331,32€.

Kao i dosadašnjih godina, i ova Livanjska noć bila je humanitarnog karaktera. Prikupljana su sredstva za pomoć Livanjki Ani Budić, djevojci oboljeloj od multipleskleroze. Za nju su nabavljena invalidska kolica u vrijednosti od 2000,00€, a koja smo uspjeli kupiti za 1050,00€ i još je donirano njenoj obitelji 3000,00€ za otplatu kredita za auto.

Iznos od 250€ uplaćen je odbojkaškom klubu Troglav iz Livna kao oblik potpore njihovom radu.

500€ donirano je HKUD Dinara za obnovu glazbenih instrumenata.

250€ donirano je za nabavu hrane potrebitim obiteljima u Vukovaru.

Iduće što nam slijedi je redovna godišnja skupština Livanjske zajednice Frankfurt, koja će se održati u nedjelju 10.11.2019. u Saalbau Volkshaus Enkheim s početkom u 17h. Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju, sudjelujete na biranju nove uprave i upoznate se dodatno sa prošlim i budućim aktivnostima zajednice.

Na kraju se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u radu i djelovanju Livanjske zajednice Frankfurt i pozvati sve vas koji ovo čitate da se učlanite i budete dio našeg zajedništva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok