Grad Livno je nedavno otvorio istureni odjel Dječjeg vrtića Pčelice u prostorijama Narodnoga sveučilišta.

Naime, zbog nedovoljnog kapaciteta postojećeg te zatvaranja jednog privatnog vrtića u Livnu došlo je do velike potražnje od strane roditelja za iznalaženje rješenja za smještaj predškolske djece. Grad Livno u suradnji s upravom vrtića i Narodnog sveučilišta iznašao je rješenje osiguravanjem prostorija u zgradi Narodnog sveučilišta.

Prostorije su u potpunosti opremljene i uređene za namjenu vrtića te u njima dnevno boravi oko četrdesetero djece.

Gradonačelnik Livna Luka Čelan je danas boravio u posjeti djeci i osoblju novootvorenog vrtića te u razgovoru s ravnateljicom Nadom Šimić istaknuo zadovoljstvo odrađenim aktivnostima s ciljem otvaranja isturenog odjela.

“U jednom vrlo kratkom roku uspjeli smo osposobiti prostorije u zgradi Narodnog sveučilišta i novi vrtić, da tako kažem, je krenuo s radom prije nekoliko dana. Tako da smo većinu djece koja se nisu uspjeli zbrinuti u postojeći dječjim vrtićima zbrinuli i za ovu školsku godinu riješili jedan veliki problem koji su imali roditelji”, kazao je gradonačelnik Čelan te dodao da je nedavno uklonjen i jedan dio stare zgrade vrtića koji je sagrađen prije nekih dvadesetak godina i koji nikad nije dobio uporabnu dozvolu i nije bio u funkciji.

“Stoga smo bili prisiljeni ukloniti taj dio objekta. A osim toga odlučili smo se izgraditi novu zgradu dječjeg vrtića, napravili smo idejno rješenje i u fazi smo izrade glavnog projekta. Očekujem do kraja godine da će biti završen a nakon toga raspisat ćemo natječaj za izvođenje radova”, kazao je gradonačelnik.

Ravnateljica Šimić je zahvalila gradonačelniku Čelanu na suradnji kao i upravi i djelatnicima Narodnoga sveučilišta na uloženom trudu u postizanju zajedničkog cilja.

„Otvorili smo vrtić za dvije skupine i samim tim smanjili veliku listu čekanja djece za smještaj u vrtić“, kazala je ravnateljica Šimić. Zahvalila je i Gradu Livnu na vozilu koje im je osigurano za svakodnevni prijevoz toplih obroka. Također je kazala da se nada i što skorijoj realizacija projekta izgradnje nove zgrade vrtića.

Djeca okupljena u dvije skupine „Ježići“ i Medvjedići“ dočekali su današnji posjet u veselom raspoloženju zahvalivši na darovima te su gostima recitirali prigodnu pjesmu o jesenjim plodovima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok