Turistički vodiči iz Društva turističkih vodiča Split, uz predsjednicu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske Kristinu Nuić Prka, koja okuplja 20 udruga vodiča iz cijele Hrvatske i članica je Svjetske federacije turističkih vodiča, u subotu su boravili u Tomislavgradu i Rami.

Svake godine njihovo društvo organizira studijska putovanja za kolege te edukacije, a Tomislavgrad i Rama su odabrane ove godine kao destinacije od važnosti prvenstveno za  povijest hrvatskog naroda te je usko vezano uz Splitsko-dalmatinsku županiju.

Dolaskom u Tomislavgrad vodiči su obišli duvanjsku baziliku, franjevačku knjižnicu i Franjevački muzej "Fra Jozo Kržić" gdje ih je dočekao gvardijan i ravnatelj muzeja fra Sretan Ćurčić.

Vodiče je više no ugodno iznenadilo sve kulturno i povijesno blago koje su imali prigodu vidjeti, a koje im je fra Sretan svojim zanimljivim izlaganjem predočio.

U razgovoru za Fenu, predsjednik Društva turističkih vodiča Split Ivo Luketa je nakon obilaska predviđenih destinacija kazao da su njih 27 koliko ih je bilo na studijskom putovanju oduševljeni viđenim od Tomislavgrada, Rame do Nacionalnog parka Blidinja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok