Na prijedlog Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije Vlada Hercegbosanske županije danas je na sjednici donijela Odluku o usvajanju Programa raspodjele sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Na Javni poziv raspisan 11. lipnja 2019. godine prijavile su se 43 udruge, a 35 prijava je stiglo pravodobno i ispunjavale su uvjete Javnog poziva. Ukupan iznos za sufinanciranje projekta ekoloških udruga za tekuću godinu iznosio je 30.000,00 KM.

Donesen je Zaključak nakon analize da Vlada Hercegbosanske županije zatraži žurno u roku od 7 dana očitovanje Federalnog ministarstva financija, Ministarstva financija Hercegbosanske županije, Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva pravosuđa Hercegbosanske županije o zahtjevu Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije. Očitovanja će se naći na prvoj sljedećoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije što bi trebalo poslije biti okvir za pregovore sa Sindikatom djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije.

Donesena je i Odluka o stavljanju izvan snage kao i Odluka o davanju suglasnosti na imenovanje dr. Ivanke Živković specijaliste ginekologije i opstetricije za ravnatelja Doma zdravlja Tomislavgrad na mandatno razdoblje od 4 godine.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 5.000,00 KM SPP „ŽAGALO-COM“ iz Drvara kao financijska pomoć za održavanje proizvodnje jaja na navedenoj farmi dok traje karantena zbog sumnje na salmonelozu peradi. Sredstva će biti osigurana sukladno Odluci iz tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2019. godinu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok