Seminar na temu upravljanja razvojem za izabrane županijske dužnosnike, održan je danas u skupštinskoj dvorani u Tomislavgradu u organizaciji Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP).

Cilj seminara bio je podizanje stupnja zainteresiranosti i opće upućenosti skupštinskih zastupnika, kako bi mogli preuzeti aktivniju ulogu u usvajanju i nadzoru županijskih razvojnih strategija. Na seminaru su sudjelovali: gost predavač prof. dr. Bahrija Umihanić, Nasir Nalić predstavnik ILDP-a, zastupnici u Skupštini Hercegbosanske županije, djelatnici Stručne službe Skupštine i djelatnici Sektora za razvoj Vlade Hercegbosanske županije.

U uvodu je prof. dr. Umihanić predstavio zakonske akte i uredbe koji su bitni za planiranje i upravljanje razvojem. Ciljevi održivog razvoja i potreba njihove integracije u strateške dokumente bili su drugi dio predavanja, čiji zaključak je odrediti mjesto i ulogu zastupnika. Zastupnici su također dobili prijedlog na koji način Radna tijela Skupštine trebaju u svoj djelokrug rada uvrstiti i Strategiju razvoja, Akcijske planove, Izvješća o razvoju te razvojne dokumente.

Seminara se održao u  okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske, Vlade Kraljevine Švedske  i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok