Udruga roditelja djece s posebnim potrebama PUŽ Livno ove subote je na središnjem gradskom trgu organizirala zanimljiv događaj kojim je skrenula pozornost javnosti na osobe s Downovim sindromom kao i svu djecu s poteškoćama u razvoju.

Zbog epidemioloških mjera i lošeg vremena, PUŽ - Put u život - priredbu nije mogao organizirati 21. ožujka na Svjetski dan posvećen osobama sa Downovim sindromom, pa su to učinili jučer u nazočnosti brojnih sugrađana.

Žitelji Livna su, ako i nisu do sada imali priliku upoznati osobe s invaliditetom, ovoga puta upoznali "pužiće" u malo drugačijem svjetlu, vesele i razigrane, u plesnoj koreografiji koju su pripremili upravo za ovu prigodu, te zaplesali s njima. Uz glazbu i druženje posjetitelji su imali prigodu kupiti rukotvorine njihovih vrijednih ručica, a svoj doprinos organizaciji događaja dali su i Pomozi.ba, Marijanska vinkovska mladež BiH, Plesni klub LDF Livno, brojni gospodarstvenici i Grad Livno, kao i svi oni koji su danas obuli različite čarape. Javlja Federalna televizija.

Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama PUŽ osnovana je 2019. godine s ciljem podizanja svijesti okoline o postojanju osoba s invaliditetom, podizanje kvalitete njihova života kao i uključivanje u svakodnevni život zajednice kroz različite aktivnosti u okviru postojećih mogućnosti. Udruga trenutno okuplja 35 članova i 40 volontera od kojih većinu čine roditelji djece i članovi Marijanske vinkovske mladeži MVM-BiH.

Pogledajte video >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok