Na drugoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Livna usvojen je prijedlog proračuna Grada Livna za 2021.

Uz dugotrajnu raspravu i nemali broj amandmana proračun je usvojen u iznosu od 12 milijuna 650 tisuća i 500 konvertibilnih maraka.

Proračun je kreiran na jednoj realnoj osnovi a njegovo usvajanje bio je preduvjet za normalan rad i nastavak ranije započetih projekata.

„ Znamo svi da radimo sjeverni krak vodovoda Lusnić-Livno, radimo i u završnoj smo fazi s uređenjem korita rijeke Bistrice, radit ćemo plansku i projektnu dokumentaciju za neke druge projekte koji su u interesu Grada Livna, transparentno trošiti novce i stoga smo još i više pozvani da se ne rasipamo“, kazao je u obraćanju medijima gradonačelnik Darko Čondrić te dodao da će u svom budućem radu staviti naglasak na predškolstvo, školstvo, djecu, obrazovanje, potpore mladima a rješavat će se i infrastrukturni projekti.

Na sjednici Gradskog vijeća Livna usvojen je i Program rada za preostala tri kvartala godine.

Predsjednica Vijeća Hana Milak je istaknula da program rada ima čak šezdeset šest stavki.

„ To je izuzetno dobro i nadam se da nas neće spriječiti ova užasna pandemija u ostvarivanju svega toga“ kazala je predsjednica Gradskog Vijeća.

Inače, upravo zbog epidemiološke situacije, vijećnici su na sjednici usvojili i privremenu odluku o načinu održavanja elektronskih sjednica.

Priopćeno je iz Grada Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok