U povodu Ramazanskog Bajrama u organizaciji BZK Preporod Livno i Medžlisa Islamske zajednice Livno realiziran je projekt snimanja Bajramskog programa u Velikoj Sali BZK Preporod Livno.

Višegodišnja tradicija održavanja Bajramskih priredbi u organizaciji BZK Preporod Livno u velikoj sali BZK Preporod Livno prekinuta je zbog epidemije Covid 19 virusa i sigurnosnih mjera koje su na snazi.

Kao i prošle godine i ove godine BZK Preporod Livno u saradnji sa MIZ Livno je nastavila tradiciju obilježavanja Bajrama na video platformi.

U revijalnom dijelu programa sudjelovali su:

imam džamije hadži Ahmeta Dukatara (Topovi) Sadmir ef. Mustafić,

član Upravnog odbora BZK Preporod Livno Sead Hadžijahić, 

Nastupali su:

Promo spot hor MIZ Livno (solist Jasmina Kamber),

Hor MIZ Livno (solist Zejd Omeragić),

Muzička sekcija BZK Preporod Livno (Lejla H. Smajić - harmonika, Tana Đonlagić - Truba, Irfan Šehić - bas gitara, Adnan Hodžić - gitara i Jasmin Ortaš - bubnjevi),

Tea Bašić – vokal,

Minel Zrno – vokal,

Literarna sekcija BZK Preporod Livno (Amir Đonlagić i Amel Husić)

Moderator programa – Anesa Hozo

Ton majstor – Nudžeim Smajić

Video obrada – LiVideo

Bajramski program bit će objavljen na službenim kanalima BZK Preporod Livno u četvrtak 13. 05. 2021. godine  u 12h. Zahvaljujemo se produkcijskog kući LiVideo na suradnji kao i našem sponzoru ovogodišnjeg Bajramskog programa BH Telecom d.d. Sarajevo.

Link: YouTube - https://www.youtube.com/channel/UCgM2RjrKpM7EXaT4BAFf-gQ

Još jednom, ovom prilikom, svim građanima Bosancima i Hercegovcima islamske vjeroispovijesti u domovini i svijetu želimo BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !

Navode iz BZK "Preporod" Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok