Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto boravila je u općini Bosansko Grahovo gdje se susrela sa hrvatskim dužnosnicima ovoga kraja, predstavnicima kulturnih institucija i udruga koje djeluju na području općine Bosansko Grahovo.

Krišto je zajedno sa izaslanstvom posjetila novoizgrađeno spomen obilježje stradalim pripadnicima 81. Gardijske bojne „Kumovi“ iz Virovitice kao i spomen obilježje u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u Obljaju, koje je još u izgradinji, a posvećeno je stradalim grahovskim Hrvatima u II. Svjetskom ratu i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Tijekom posjete spomen obilježju u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u selu Obljaj, domaćini su predsjedateljici Krišto predstavili i novoizgrađene vitraje u župnoj crkvi, autora Svetislava Cvetkovića.

Kao dokaz života, borbe i budućnosti Hrvata u Bosanskom Grahovu svakako je kulturno – obrazovni centar „Korita“ koji se nalazi u istoimenom u ratu spaljenom hrvatskom selu, koje je Krišto također posjetila i dala punu podršku nastavku ovoga jako važnog projekta za Hrvate ovoga kraja.

Tijekom posjete općini Bosansko Grahovo Krišto je sa domaćinima razgovarala o potrebama i budućim projektima koji su važni za Hrvate u ovome dijelu Hercegbosanske županije, a oni su također predstavili projekte Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ koji su u tijeku te su joj se ovom prigodom zahvalili na stalnoj podršci u realizaciji njihovih projekata.

Uz predsjedateljicu Zastupničkog doma PS BiH i zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto, u posjeti općini Bosansko Grahovo sudjelovali su zastupnica u Zastupničkom domu PF BiH Ilijana Dronjić, zastupnik u Skupštini HBŽ Ivan Jozić i gradonačelnik grada Livna dr. Darko Čondrić.

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok